Det er forskelligt hvordan sphynxejere vælger at gøre det.

Du kan bruge en balje med lunkent vand, samme temperatur som til små børn. Du kan også bruge badekar eller en håndvask, alt efter hvad du har til rådighed.
Tør ansigtet med en fugtig klud. Fugt katten, gnid den med shampoo, skyl den, tør den.

Hvis din kat ikke er bange for bruseren, kan du bruse den med tempereret vand. Hold evt. katten mellem forbenene med den ene hånd, mens du har bruseren i den anden, hvis katten gerne vil gå sin vej mens du bader den.
Hvis du bruger en balje, kan du også have et bæger som du kan bruge til at hælde vand ud over den. Det virker knapt så voldsomt som en bruser.

Har du en kat der slet ikke er til at få ned i en balje, i badekar, i håndvasken eller under bruseren, så kan du sidde med katten, have en balje med vand og shampoo blandet, og bruge en klud til at vaske den over det hele. Det vil tage længere tid, men det kan til gengæld fjerne stressfaktoren for katten, hvis den føler sig meget utryg ved de andre metoder. I stedet kan du gøre det til en hyggestund.

Hvis du meget gerne vil vænne en modvillig sphynx til at kunne bade i en balje, må du træne det jævnligt, og i starten gøre det kort, og med tiden lade den være der længere og længere. Husk at rose og tale beroligende til katten mens du har den i baljen, og slut af med en godbid eller leg, alt efter hvad din kat vil sætte mest pris på, så den kan forbinde badet med noget rart. Med tiden vil det blive bedre, men det vil kræve at du er ihærdig og bliver ved, også selvom det er hårdt arbejde. Det kan være en fordel at klippe kløer inden du går i gang med at træne med balje 🙂

SE FAQ KATEGORIERNE | SE ALLE FAQ SPØRGSMÅL