Skal du på ferie i udlandet i en længere periode, kan du sagtens tage din kat med. Husk at den skal have en rabies vaccine og ligeledes det blå EU-pas. Alt efter hvor i udlandet du skal hen, skal du også undersøge om der er regler om karantæne eller andre ting du skal tage højde for, så du har styr på det i god tid. Du kan tjekke for reglerne i forskellige lande på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Skal du på ferie i en kort periode, kan du med fordel se om du kan finde en kattesitter. Dvs. en person, som kommer hjem til dig og passer din kat. Måske kan du finde et familiemedlem, en ven eller en nabo, men det er også muligt at finde en kattesitter online. Du kan også tage din kat med dig, men tænk på, om du skal være meget væk fra den alligevel, og om du så ønsker at udsætte den for både rejsen, nye omgivelser og det stress det kan udløse, at den skal være et nyt sted alene.

Der er også mulighed for at få katten passet på en kattepension. Du kan i god tid undersøge hvilke muligheder du har, og besøge de pensioner der ser mest tiltalende ud, så du ved selvsyn kan se, om du har lyst til at din kat skal bo der i den periode du er bortrejst. Det skal være indendørs rum til katten. Om den skal have mulighed for at komme ud i en løbegård må du gøre op med dig selv. Hvis den normalt er inde hele tiden, og aldrig kommer ud, er der ingen grund til at den skal lukkes ud i en pension. Men aftal klart og tydeligt med den pension du vælger, hvordan din sphynx skal passes.

Spørg gerne i forumet efter andres erfaringer på dette område.

 

SE FAQ KATEGORIERNE  | SE ALLE FAQ SPØRGSMÅL