Det er som med meget andet smag og behag. Nogle foretrækker åbne bakker med høje kanter, andre foretrækker lukkede bakker.

Med en åben bakke, må man påberegne at der vil ligge en del grus rundt om bakken, da sphynxen – som de fleste andre katte – kan lide at grave og skrabe i gruset. Nogle katte er mere ihærdige end andre, og har du en der er virkelig glad for at skrabe, kan gruset komme langt udenfor bakken, og i så fald, vil det være en fordel med en lukket bakke. Derudover har de fleste lukkede bakker også et filter i toppen, der tager det meste af lugten, når bakken lige har været benyttet.

Du skal påberegne én bakke pr. kat du har, og så en ekstra udover det.
Mindre kan godt gøre det, hvis du er meget hjemme, og tømmer bakken/bakkerne ofte, men det vil også være et must at du så gør det. Foretrækker du at nøjes med at kunne tømme en gang om dagen, så skal du gå ud fra førstnævnte model med en bakke pr. kat + en ekstra.

Katten er et renligt dyr, og du vil kunne opleve at den kvitterer med at bruge andre steder til at besørge, hvis ikke du sørger for at holde kattebakken ren.
Husk også, at eftersom sphynxen spiser mere, så kommer der også mere ud den anden vej. Gør op med om du er klar til det også, når du overvejer at få en sphynx.

SE FAQ KATEGORIERNE | SE ALLE FAQ SPØRGSMÅL