Dette emne indeholder 18 svar, har 4 stemmer og blev senest opdateret af Profile photo of SusaSphynx SusaSphynx 5 år, 4 måneder siden.

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 19 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #1643
  Profile photo of SusaSphynx
  SusaSphynx
  Medlem

  Hej til alle

  Jeg hedder Susanne, bor i Tåstrup med min mand, vores to skønherlige sphynxdrenge Oliver på 7 år og Ozzy på 2½ år. Vi har 3 børn, søn på 22 år, datter på 18 år og søn på 13 år. Vi er en meget dyreglad familie og har haft en del krybdyr gennem tiden pga allergi. Vi savnede dog rigtig meget et kæledyr, og fandt ud af at sphynxen var det helt rigtige for os, og min allergi. Vi fandt det perfekte familie kæledyr og er så heldige at have to.

  Oliver er fra H. Billing, og hed oprindeligt Le Grand Tanushi Ali Baba. Helle skulle finde en familie til ham, da han skulle pensioneres, og det var her vi trådte til og købte ham for 3½ år siden. Han er vores første sphynx, og har i den grad stjålet vores hjerter.

  Ozzy har vi fra DK Precilla, han hedder oprindeligt DK Precilla Scat Ca. Vi mødte Kim ved en udstilling i Jyllinge hallen, hvor hun have Mynthe med på udstilling. Vi fik et par rigtig gode snakke og da hun fik næste kuld killinger var vores lille drømmedreng sørme i kuldet. Vi fik lov at følge Ozzy fra fødsel til han flyttede hjem til os sommeren 2011, som kælekat. Han er og bliver et lille madøre, og hele familiens baby.

  Til hverdag er jeg afdelingsleder og HR Konsulent, hvor jeg som Cand. Pæd arbejder med forskellige målgrupper indenfor beskæftigelsesområdet. Manden arbejder fast om natten som teamleder, og vi er derfor så privilegeret at vores dyr stort set aldrig er alene hjemme, hverken dag eller nat.

  Vi er PT på udkig efter vores første pige sphynx, da vi gerne vil have muligheden for at prøve at have et kuld killinger med tiden. Vi har kigget lidt et års tid nu, og regner med at det bliver indenfor det næste års tid, vi finder hende.

  #1644
  Profile photo of soelver
  soelver
  Keymaster

  Hej Susanne,

  Det var da en herlig introduktion 😀
  Hvor dejligt at have en sphynx fan (og ejer) mere med herinde!

  Vi fik vores første pige sidste år, men hende har du allerede mødt, kan jeg forstå. Søde Mynthe bor nu hos os, og er i øjeblikket på kærlighedsferie på Langeland, så hvis heldet er med os, har vi vores første kuld killinger om et par måneder. Det er simpelthen så spændende, så jeg kan godt forstå I gerne vil have en pige til familien.

  Har I gjort jer overvejelser om, hvor I vil få hende fra? Nogle bestemte linjer I har kig på? Uanset hvad, så vil jeg ønske jer al mulig held og lykke med at finde den rette pige 🙂

  Og hjerteligt velkommen herinde – fra en kommende newbie-opdrætter til en anden.

  =) Anita

  #1653
  Profile photo of christina
  christina
  Deltager

  velkommen til.

  jeg er helt sikker på at både kim og helle gerne vil være behjælpelige med kigge på tavler når i finder noget interesant. og britt har gode kontakter i udlandet til fantastiske opdrættere.

  #1656
  Profile photo of SusaSphynx
  SusaSphynx
  Medlem

  Anita 🙂
  Åh smukke Mynthe, vi har så hendes “lillebror”, har faktisk et fantastisk billede liggende et eller andet sted af de to sammen, da Ozzy var ca 8 uger vil jeg tro.

  Vi er ikke inde og undersøge ud fra linjer eller udlandet. Vi skal bare finde HENDE det skal være, helt hårløs og helst med blå øjne, gerne lys/mørk plettet. HCM frie forældre og bedsteforældre!! Ville så gerne finde en der var opdrættet her i DK, så man kan holde kontakten. Jeg syntes det har været fantastisk at have både Helle og Kim, når vi har haft spørgsmål. Så det gør vi gerne igen 🙂

  Christina 🙂
  Tak for velkomsten. Det lyder godt at der er nogle man kan sparre med omkring evt udlandet, dog vil vi helst købe i DK, og støtte de opdrættere der gør det så godt herhjemme. Det er i hvert fald hvad vi tænker nu, hvor vi “bare” kigger

  Jeg glæder mig til at finde ud af mere og hvem der er hvem herinde med tiden 🙂

  Fortsat god søndag 🙂

  #1657
  Profile photo of soelver
  soelver
  Keymaster

  Det billede vil jeg gerne se, hvis du en dag falder over det 🙂

  Håber du finder lige præcis den pige I drømmer om <3

  #1658
  Profile photo of SusaSphynx
  SusaSphynx
  Medlem

  Fandt det, du kan se det under mit album, kan ikke finde ud af vedhæfte her i tråden 🙂

  #1659
  Profile photo of soelver
  soelver
  Keymaster

  Super! Har kigget og kommenteret 🙂

  Du skulle gerne have en knap nedenunder skrivefeltet her, hvor du kan vælge et billede på din computer (eller flere). Er den der ikke eller virker den ikke? For så skal jeg da have kigget på det.

  #1661

  Hej Susanne, velkommen til fra mig også 🙂

  hvor er det skønt at sphynx’en gør så mange allergiramte mennesker glade, det varmer mit lille hjerte hver gang det sker. Jeg er sikker på i finder jeres sphynx-pige, og hvor er det dejligt at i støtter danske opdrættere, der har fokus på HCM.

  Kh

  Britt

  #1803
  Profile photo of SusaSphynx
  SusaSphynx
  Medlem

  Tak for den søde velkomst, jeg glæder mig meget til at følge de danske sphynx folk her på siden, og håber jo med tiden, at det bliver en af jer der pludselig får vores lille drømmepig i et kuld.

  Rigtig god efterårsferie til alle 🙂

  #1806
  Profile photo of soelver
  soelver
  Keymaster

  Sikke et skønt billede 🙂

  Jeg vil lige slå et slag for tråden med billeder til Facebooksiden, hvis du har nogle billeder du gerne vil dele: http://sphynxforum.dk/debatter/emne/ma-vi-poste-dine-billeder-pa-facebook/ 😀

  God ferie til jer også.

  #1826

  sikke et skønt billede 🙂

  #2160
  Profile photo of SusaSphynx
  SusaSphynx
  Medlem

  Godt nytår til alle 🙂

  Jeg tror sørme vi har fundet HENDE, skal ud igen og se på hende indenfor et par uger, og så må vi se om det ikke lykkedes at hun skal hjem til os og forkæles livet igennem.

  En pige sort med hvid maske og blå øjne, af russiske HCM frie forældre og bedsteforældre. Vi skal have hende til kæl, men har fået en aftale om et enkelt hyggekuld senere, præcist som vi ønskede at have mulighed for (ellers var det jo heller ikke blevet hende). Skal lige pointerer, vi ikke ønsker at blive opdrættere.

  Er der nogen der ved om man skal have stamtavlen med sig selv om den er lukket som udgangspunkt?

  Og hvad med evt. killinger i det kuld vi tænker indenfor nogle år? – skal de også have tavle når de skal neutraliseres inden de må komme ud i andre hjem. Det er for øvrigt slet ikke sikkert de skal det, da vi har en del venner og familie, der godt kunne falde for at have sphynx, og vi på den måde kan følge dem i livet. Hovedsagen er at de ikke kommer til at kunne lave flere afkom.

  Uhhh hvor vi glæder os til “lillesøster” i løbet af foråret, og måtte jo lige dele vores glæde herinde 🙂

  #2161
  Profile photo of soelver
  soelver
  Keymaster

  Det lyder sørme dejligt 😀
  Håber det hele flasker sig, så I kan få jeres drøm opfyldt.

  Hvem er opdrætteren?
  Ang. dine spørgsmål, så vil jeg lade de mere erfarne piger svare på dem 🙂

  #2162
  Profile photo of christina
  christina
  Deltager

  hejsa. så kom en af de erfarne på banen.
  tillykke med det.

  stamtavlen SKAL følge katten. en lukket tavle betyder at du ikke kan lave killinger med tavle, og af hele mit hjerte vil jeg be dig om ikke at lave uden tavle. en tavle er et bevis på at der faktisk er nogle gode sunde linier bag din kat. og hvis du ikke vil være opdrætter er det en god ide at få en af de garvede rotter med på sidelinien for der er en million ting man skal tænke over med linier osv. og ja NEUTRALISER alle dine killinger, så slipper du for de ender som killinge maskiner hos en bybavler.

  jeg vil gerne tilbyde at være din mentor. og se din tavle igennem, hjælpe med at finde passende hankat osv for du får mere end svært ved at finde en go hankat til en hunkat med lukket tavle hvis ikke umuligt. vi beskytter vores race mod skamavl.

  hvis det er så vigtigt at få lov at prøve at opfostre et kuld killinger er en anden mulighed en sameje kat.

  #2163
  Profile photo of SusaSphynx
  SusaSphynx
  Medlem

  Tak for jeres tilbagemeldinger, det er skønt at kunne sparre omkring tingene.

  Christina:
  TUSIND TAK for dit flotte tilbud om mentorstøtte, vi er altid åbne for hjælp og til at lytte til de erfarne, så det vil vi jo gerne.
  Med hensyn til hende den lille smuksak vi har udset os, så skal vi først have det sidste på plads indenfor de næste uger, men der er allerede lavet aftale om mulighed for en hankat med tiden (Hvis vi altså ønsker det til den tid, kan jo være der sker noget der gør vi ikke vil prøve et kuld).

  Ang sameje: Vi foreslog faktisk fra start af at vi købte killingen til opvækst/ejerskab og herligt kæleliv hos os livet ud. Opdrætter kunne så indenfor 30 mdr. udvælge en hankan, som vedkommende syntes kunne passe avlsmæssigt. Vi ville så opfostre killingerne i vores hjem og sørge for mad, socialisering og tilvænning af kattebakke og kradsetræ. Vi ville sikre at have førsteret på at beholde én killing uden vederlag, som vi så betalte ALLE omkostninger på i opvæksten, som forblev vores med åben stamtavle og til kæl og nus hos os livet igennem. Alle andre killinger kunne opdrætter så “disponere” over efter 12-14 uger. Opdrætter skulle selv betale omkostningerne for hhv dyrelæger, vacc, ormekur, chip, tavler osv, men også have 100% af indtægten for alle i det ene kuld vi ville have mulighed for. Er det sådan en måde du tænker sameje?
  Vi vil ikke “bare” have en hunkat boende, som vi knytter os dybt til, for efter at have opfostret et kuld, skulle af med hende igen, – sådan kan og vil vi ikke familiemæssigt lege med vores elskede kæledyr. Det forslag afslog opdrætter, men vi kunne købe hende vi har udset os, og så få lov at lave det ene kuld, som opdrætter så ville åbne stamtavlen for, og på den måde går jeg ud fra at evt killinger ville kunne få stamtavler, så de kan udstille som racekatte osv af nye ejere, men dog ikke videreavles på. Vi forpligtiger os derfor til at neutraliserer dem inden de flytter fra os, dog med undtagelse af én vi selv beholder. Det er sådan jeg indtil nu har forstået det og handler ud fra. Vi har tænkt os at ringe til racekatte klubben inden næste besøg hos killingen.
  Jeg har allerede taget billeder af stamtavler på morkat og farkat hos opdrætter, der begge er Felis Danica stamtavler fra racekatteklubben. Har både set og nusset med både morkat og farkat, samt de killinger de har fået. Har set begge HCM scanninger udført af Jørgen Kock fra LIFE (KVL), hvor vi også selv får scannet Ollie og Ozzy.

  En helt anden ting: Vi har en fin aftale med en PHDstuderende på LIFE, da Ollie indgår i hendes forskning da han lever med en stor bindevævsknude i hjertet, hvilket oprindeligt var grunden til han skulle tjekkes jævnligt for om han så også udviklede HCM, dette har han heldigvis ikke. Olivers hjerte vil dog med tiden ikke kunne holde til at slå ordenligt omkring knuden, da den fylder op mod 60% str af hjertet. Oliver er nu 7½ år gammel, hvilket de desværre nu syntes er en flot alder hans defekt taget i betragtning, så han skal bare topforkæles nu !! – vi er oplyst om hvad vi skal holde øje med, og så snart disse tegn begynder skal til at tage stilling til den værste beslutning ever. Det betyder også at vi ved, at vi indenfor noget tid står med meget meget ked af det familie og anden misser Ozzy, som jo ikke kender til et liv uden at have en anden kat ved sin side. Vi er derfor også ved at være tankemæssigt pressede på tanken om at finde “hende”. Vi har de sidste 1½ år kigget seriøst efter en hunkat, men har som udgangspunkt ikke haft travlt.

  Aiii pyyyy en smøre i lige fik med dér, men det er altså vores proces og virkelighed indtil nu.

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 19 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.